Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2008

Ενας κουφος Μακακας

Η υπουργός Περιβάλλοντος της Πολωνίας συναντήθηκε με τον Γ. Σουφλιά και υπέγραψαν συμφωνητικό
Επιβεβαιώνει ο Πολωνός διπλωμάτης, Αντρέα Γιανκόφσκι, τα δημοσιεύματα που φέρουν την Ελλάδα να συμμετέχει σε προσπάθεια να μπλοκαριστούν τα ευρωπαϊκά μέτρα για την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών.
Υποστηρίζει, ότι η υπουργός Περιβάλλοντος της Πολωνίας συναντήθηκε στο τέλος της περασμένης εβδομάδας με τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Σουφλιά και υπέγραψαν συμφωνητικό, που σχετίζεται με το ενεργειακό πακέτο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την μείωση των αερίων ρύπων. Όπως προέκυψε τις προηγούμενες μέρες από δηλώσεις της αξιωματούχου του πολωνικού υπουργείου Περιβάλλοντος Τζοάνα Μακόβιακ, η Πολωνία έχει συνυπογράψει συμφωνία με την Ελλάδα, Ουγγαρία, Σλοβακία, Ρουμανία και Βουλγαρία, βάσει της οποίας ζητείται να μην εφαρμοστούν άμεσα τα μέτρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την περικοπή των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα.
Στο μεταξύ, η εκπρόσωπος του Επιτρόπου Περιβάλλοντος Σταύρου Δήμα, Μπάρμπαρα Χέρφιλτς δήλωσε στο ΣΚΑΪ ότι είναι νόμος της ΕΕ η μείωση των αερίων του θερμοκηπίου κατά 20% έως το 2020. Υποστήριξε, ότι αποτελεί πολιτική απόφαση ποιος θα αναλάβει μικρότερο και μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για τα κράτη μέλη, υπογραμμίζοντας, ότι κάποιες χώρες προβαίνουν σε διαπραγματεύσεις προκειμένου να έχουν μικρότερη ευθύνη για την υλοποίηση του στόχου.
Το θέμα δημοσιεύτηκε και στον βρετανικό τύπο. "Μπλοκάρει" η Ελλάδα "Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο, γιατί θα εξανεμιστούν οι ελπίδες για τη λύση των περιβαλλοντικών προβλημάτων", δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο Αχιλλέας Πληθάρας από το WWF και πρόσθεσε ότι θα υπάρξει επικοινωνία με το υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ για να δοθούν εξηγήσεις για το όλο θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: