Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2008

PRESS KOYKOYΛΑ GR κλπ

Πληροφορίες είναι από αστυνομικό ρεπορτάζ, μιλάνε για δεκάδες μηνύσεις (και οχι εκατοντάδες), οι περισσότερες απο πολιτικούς. Εαν κάποιες κατατέθηκαν για εκβιασμό και οχι συκοφαντική δυσφήμιση και ο εισαγγελέας δέχτηκε το σκεπτικό, τότε συνεπώς - κατά την ερμηνεία του - έπραξε τα δέοντα. Δηλαδή δυο άντρες της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος παγίδευσαν και βρήκαν τον Καψαμπέλη.
Ομως σίγουρα το θέμα περισσότερο είναι νομικό και πολιτικό. Σας υπενθυμίζω οτι ο Σφακιανκάης στη βουλή στη συζήτηση περί παιδεραστίας, όπου κατακεραύνωσε το νομικό πλαίσιο ως ανελιπές προκειμένου να προχωρήσει σε συλλήψεις υπόπτων, ανέφερε τα blogs συγκεκριμένα, λέγοντας προς τους βουλευτές οτι “κι εσάς σας βρίζουν καθημερινά.
Πρέπει να κάνουμε κάτι να σταματήσει αυτό”. Φοβάμαι οτι μπαίνουμε σε μια στιγμή όπου διάφοροι μηχανισμοί θέλουν να ελέγξουν τα blogs.
Όσοι ασχολούνται με τα blogs γνωρίζουν ότι τα blogs δεν είναι μέσα μαζικής ενημέρωσης με την δημοσιαγραφικη εννοια, ούτε υποστηρίζουν ή διαφημίζουν την εγκυρότητας τους. Είναι ένα μέσο επικοινωνίας ανθρώπων, σαν να μιλάνε πολλοί άνθρωποι στο τηλέφωνο μεταξύ τους, η να συζητούν το σε ένα καφενείο.
Από εκεί και πέρα όπου υπάρχουν κακουργηματικες πράξεις υπάρχει η νομοθεσία όπου προστατεύει τον οποιοδήποτε από εμάς , όσοι λειτουργούν με δόλο και με σκοπό το κέρδος δεν είναι bloggers, αλλιώς να αρχίζουμε σε αυτήν την χώρα να μαζεύουμε τον κόσμο από τα καφενεία και τις πλατείες όπου πάνω κάτω συζητούν τα ίδια ,η μόνη διαφορά είναι ότι στα καφενεία εκφράζονται οι παππούδες μας ενώ στα blogs τα εγγόνια τους.
Τέλος να μη μιλήσουμε για τη βιομηχανία αγωγών και ρωτώ είμαστε όλοι ίσοι, είναι αλήθεια ότι εγώ αν έχω αρκετά λεφτά μπορώ να γονατίσω με αγωγες κάποιον που δεν έχει ;
Oταν λοιπόν φτιάξουμε μια κοινωνία αγγέλων που όλοι είναι ίσοι ας συζητήσουμε τα παραπερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: