Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2008

Ax Eλλαδα σαγαπω

«Εμένα το αίμα μου είναι ελληνικό»...
Εξι λέξεις, μια απάντηση, καμιά προσπάθεια δικαιολόγησης. Μια ακόμη ρατσιστική επίθεση, με θύμα έναν 22χρονο Πακιστανό μετανάστη, στο κέντρο της Αθήνας, την Ομόνοια, γύρω στις 11 το βράδυ της Τρίτης... Δυο 24άωρα μετά τη δεύτερη επίθεση σε σπίτι Πακιστανών μεταναστών στο Αιγάλεω...
Με δράστες δύο νεαρούς ημεδαπούς, που, όταν συνελήφθησαν μετά τον ξυλοδαρμό του Ουσμάν, και ρωτήθηκαν λόγω των εξωτερικών τους χαρακτηριστικών «από πού είναι;», ο ένας τους αρκέστηκε να απαντήσει: «Το αίμα μου είναι ελληνικό». Ηταν η απάντηση στα κίνητρα της επίθεσης, που διήρκησε μόλις 5 λεπτά. Οσο χρειάστηκαν οι δυο νεαροί, ηλικίας 20, το πολύ 22 χρόνων, για να πλησιάσουν τον «ξένο» συνομήλικό τους και να τον χτυπήσουν. Η λεκτική επίθεση με τις ρατσιστικές ύβρεις μετατράπηκε λίγα λεπτά αργότερα σε ξυλοδαρμό. Μπουνιές, κλωτσιές, στο πρόσωπο και τα γεννητικά όργανα του νεαρού μετανάστη. Υβρεις από τον τρίτο φίλο των δραστών, που παρακολουθούσε, χωρίς να τον χτυπήσει. Και μετά ακολούθησε η φυγή.
Οι δράστες του ξυλοδαρμού έφυγαν τρέχοντας μπαίνοντας στο Μετρό. Το θύμα τους ακολούθησε. Ζήτησε βοήθεια από τους αστυνομικούς που βρίσκονταν μέσα στο σταθμό και τελικά οι νεαροί συνελήφθησαν. Θύμα και θύτες οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας, από όπου ο Ουσμάν επικοινώνησε με εκπροσώπους του Ελληνοπακιστανικού Συλλόγου και στη συνέχεια με την αρωγή τους κατέθεσε μήνυση σε βάρος των νεαρών.
Η ΕΛ.ΑΣ. επιβεβαίωσε το περιστατικό. Οι δύο από τους τρεις ημεδαπούς, εκείνοι που χτύπησαν τον 22χρονο, οδηγήθηκαν χθες στον εισαγγελέα, που τους όρισε δικάσιμο για τις 22 Ιανουαρίου. Η απάντηση ενός εκ των τριών σε ερώτηση σχετική με την καταγωγή τους αντηχεί ακόμη στα αυτιά των εκπροσώπων του Ελληνοπακιστανικού Συλλόγου, που αποκάλυψαν το νέο ρατσιστικό κρούσμα.
Οχι μία, όχι δύο, αλλά 20 ρατσιστικές επιθέσεις καταγράφονται το τελευταίο εξάμηνο, ίσως ο μεγαλύτερος αριθμός επιθέσεων σε τέτοιο σύντομο χρονικό διάστημα, πείθοντας και τον πλέον δύσπιστο για τη σοβαρότητα της απειλής, επισημαίνει η Νεολαία Ενάντια στο Ρατσισμό στην Ευρώπη - YRE, θυμίζοντας: 1/1/2008 καταγγέλλεται φασιστική επίθεση από τη λέσχη «υπογείως της Καλλιδρομίου», στις 12/1 φασίστες επιτίθενται σε αναρχικό στη Θεσσαλονίκη προκαλώντας τραύματα, στις 13/1 επιτέθηκαν με μαχαίρι σε μαθητές που καλλούσαν αφίσες στους Αμπελόκηπους, την ίδια μέρα ομάδα φασιστών χτύπησε το σπίτι των Πακιστανών στο Αιγάλεω και στις 13/1 ο Ελληνοπακιστανικός Σύλλογος καταγγέλλει νέα επίθεση σε μετανάστη στην Ομόνοια. Γ.Δ. ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 17/01/2008 "γι' αυτό σου λέω. ξέρω πώς θα 'ναι ο θάνατος, μια απλή βραδιά όπως οι άλλες"

Δεν υπάρχουν σχόλια: